Erdogan: Upozoravao sam Putina

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Vladimira Putina upozoravao na opasnost kada ruski avioni ulaze u turski vazdušni prostor.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

17:26

Default images
Foto: Beta/AP

Erdogan je rekao da je Putin tražio od Turske da prihvati ruske avione "kao goste".

"Ne može biti nezvanih gostiju. Region je osetljiv", naveo je kao odgovor turski predsednik.

Erdogan je optužio Rusiju da podržava "terorističku državu" sirijskog predsednika Bašara el Asada, navodeći da je ona odgovorna za smrt 380.000 ljudi.

On je ponovo tražio od Rusije da dokaže navode da Turska kupuje naftu od Islamske države, dodajući da ta ekstremistička organizacija prodaje naftu Asadu i da su u to umešane ruske kompanije.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je Rusiju da se "ne igra vatrom" povodom spora zbog obaranja ruskog aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: