Lavrov: Uvodimo vize za Turke

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov najavio je da će Rusija od prvog januara naredne godine uvesti vizni režim za turske građane.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

14:52

Default images
Foto: Beta/AP

"Doneta je odluka o obustavljanju bezviznog režima prema Turskoj", izjavio je Lavrov novinarima posle susreta sa sirijskim ministrom inostranih poslova Validom Mualemom.

Lavrov je posle razgovora sa sirijskim kolegom Validom Mualemom u Moskvi rekao da je Rusija zabrinuta zbog porasta terorističkih pretnji iz Turske.

"Ovo je direktno povezano s bezbednošću Rusije i naših građana", rekao je Lavrov i dodao da iz Turske u raznim smerovima idu naoružane osobe.

Bezvizni režim između Rusije i Turske predstavljen je u aprilu 2011. godine.

Podsećamo, ruski predsednik Vladmir Putin je nakon incidenta sa obaranjem aviona Su-24 pozvao građane Rusije da ne posećuju Tursku.

Lavrov je ranije danas izjavio da su zvaničnici Turske prešli granicu prihvatljivog.

Uskoro opširnije...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: