Šestoro dece se udavilo kod obala Turske

Nedaleko od turske obale jutros se udavilo šestoro dece kada su se prevrnuli čamci koji su izbeglice prevozili do Grčke, preneli su turski državni mediji.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

11:08

Default images
Foto: Beta, AP

Nedaleko od obala Turske dogodile su se dve nesreće, prenosi AP.

Prvobitno se jedan drveni čamac, u kojem se nalazilo oko 20 osoba na putu ka ostrvu Kos, prevrnuo usled lošeg vremena u Egejskom moru nakon što je jutros isplovio iz Bodruma .

Državna agencija "Andolija" navodi da je većina izbeglica uspela da se domogne obale uz pomoć spasilaca, ali su se dve sestre od četiri i šest godina utopile.

Nije još poznato čije su one državljanke.

Nekoliko sati kasnije, nedaleko od grada Ajvadžik, potonuo je drugi čamac sa 55 izbeglica iz Sirije i Avganistana i tom prilikom stradalo je četvoro dece iz Avganistana.

Ajvadžik je glavno mesto sa koga izbeglice i migranti prelaze do Lezbosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: