Palestinac automobilom među izraelske vojnike

Jedan Palestinac uleteo je automobilom među izraelske vojnike i povredio dvojicu na autobuskoj stanici u blizini jevrejskog naselja na Zapadnoj obali.

Izvor: Tanjug, Beta/AFP

Petak, 27.11.2015.

08:10

Default images
Foto: Beta, AP

Nakon toga, jedan civil ga je upucao, saopštile su vojska i policija.

."Palestinac je vozilom naleteo na dva vojnika na autobuskoj stanici u izraelskom naselju Kfar Adumin, na severoistoku Jerusalima. Terorista je neutralisan", navodi se u saopštenju.

Izraelski vojnici su lakše povređeni i zbrinuti su u bolnici u Jerusalimu.

U gotovo svakodnevnim napadima noževima i pucnjavama od 1. oktobra je ubijeno 19 Izraelaca i jedan američki državljanin, dok su izraelske snage ubile 92 Palestinca od kojih su neki izveli napade, a neki su ubijeni u sukobima sa policijom i vojskom, prenosi Rojters.

Mnogi među ubijenima su tinejdžeri, dodaje britanska agencija.

Palestinci optužuju Izrael da koristi prekomernu silu protiv napadača i navode da su u mnogim slučajevima napadači mogli da budu zaustavljeni i pritvoreni, a da nisu morali da budu upucani i ubijeni.

Napadi, od kojih su mnogi izvedeni spontano, delimično su podstaknuti gnevom muslimana zbog poseta Jevreja džamiji Al Aksa u Jerusalimu, trećem najvećem islamskom svetilištu, a koja je sveto mesto i u judaizmu.

Palestinci su isfrustrirani i neuspehom u desetogodišnjim mirovnim pregovorima da im se omogući nezavisna država.

Poseta američkog državnog sekretara Džona Kerija Izraelu i Palestini u utorak, sa ciljem da se nasilje smiri, nije pokazala znake uspeha, zaključuje britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: