Italija: Policija zaplenila 800 pušaka

Italijanska policija je u Trstu zaplenila 800 pušaka u jednom kamionu na putu prema Belgiji iz Turske, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

07:00

Default images
Foto: Beta

Turski vozač kamiona nije imao dozvole potrebne za prevoz 781 sačmare tipa Vinčester SXP, saopštila je policija, prenosi Index.hr.

Sačmare su namenjene lovu i nisu prihvaćene kao oružje za napad, ali policija kaže da je nakon pariskih napada od 13. novembra značajno pojačala kontrolu granica.

"S obzirom na delikatnu prirodu tereta, njegovo ishodište i odredište, dokumentacija povezana s puškama je odmah proverena", navodi se u saopštenju.

Prema podacima firme, Vinčester SXP je najbrža sačmara na tržištu koja može ispaliti do tri pucnja u pola sekunde, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: