Berlin:Privedeni osumnjičeni za planiranje nasilja

Dvojica muškaraca privedena u Berlinu osumnjičeni su da su nameravali da počine "težak akt nasilja koji predstavlja opasnost za državu"

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

00:39

Default images
Foto: Freeimages.com

Oni su uhapšeni u okviru policijske operacije usmerene na jednu islamsku organizaciju, rekla je portparolka berlinske policije Patricija Bremer.

Muškarci starosti 28 i 46 godina bili su u "kontaktu sa islamističkim pokretom", navela je policija koja je ipak dodala da nije nađeno nikakvo oružje ili eksploziv prilikom pretresa.

Nemački zvaničnici nisu dali nikakvo preciznije objašnjenje o tome šta se sumnja da su njih dvojica planirali, ni šta je policiju dovelo do njihovog hapšenja. Policija je ipak ukazala da nije bilo indikacija da je čin nasilja predviđen u Berlinu.

Policija je prvo intervenisala danas popodne u prostorijama jedne islamske organizacije koja se nalazi u zapadnom kvartu Šarlotenburg, gde nisu našli "opasne predmete".

U okviru iste istrage dva muškaca su zatim privedena u južnom kvartu Bric. Sumnjiv predmet nađen u jednom vozilu pokazao se na kraju da je bezopasan, navela je policija.

Deo kvarta bio je evakuisan iz predostrožnposti.

Posle napada 13. novembra u Parizu nemačke vlasti su više puta izjavile da strahuju da će ekstremističke grupe počiniti napade u zemlji. Tako je fudbalska utakmica Nemačka-Holandija otkazana u poslednjem trenutku u nedelji posle napada u Parizu za koji je odgovornost preuzela Islamska država, a zbog neodređene pretnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: