Pupovac: Rašković da kaže ko ga pritiska

Potpredsednik SDSS Milorad Pupovac je rejao da bi član SDSS Mirko Rašković kolegama trebalo da kaže ko ga pritiska u vezi s podrškom za mandatara hrvatske vlade

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2015.

22:49

Default images

Pupovac je dodao da bi Rašković trebalo svojim kolegama da kaže i to sa kim se dan pre konsultacija na Pantovčaku sastao i o čemu je tom prilikom razgovarao, prenose hrvatski mediji.

Pupovac je, gostujući u Dnevniku HTV-a, ponovio da Raškovića niko u SDS S-u nije pritiskao, kako je Rašković ranije rekao hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović, i od nje zatražio zaštitu.

Mirko Rašković je, kazao je Pupovac, na svim sastancima stranke bio saglasan s time da kao stranka i kao Klub podrže koaliciju Hrvatska raste, prenosi Hina.

"Rašković bi trebalo da kaže s kime se dan pre konsultacija, u sredu, kada je trebalo da bude u SDSS-u, sastao u jednom zagrebačkom hotelu i o čemu su razgovarali. Mi znamo kojoj političkoj opciji pripada taj s kime se sastao i znamo s kim je pre toga razgovarao. On treba da kaže, je li slobodan čovek i može li donositi odluke, da li mu treba naša pomoć ili je on pomoć zatražio na drugoj strani, ali mora reći od koga traži pomoć", kazao je Pupovac.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li zna čime je vršen pritisak na Raškovića i da li je reč o tome da on navodno nije u Registru branitelja a prima vojnu penziju, Pupovac je rekao da su čuli razne neproverene stvari tokom godina, ali nisu pridavali pažnju, jer je Rašković aktivan i zaslužan član stranke, ali da su pre nekoliko dana, kada je Rašković postao nervozan i nesiguran, "s relevantnog mesta" čuli da je to istina, navodi Hina.

Pupovac smatra i da je neobično da se Rašković na pritiske u stranci požalio hrvatskoj predsednici nakon što je on (Pupovac) rekao predsednici da je SDS S izložena pritiscima i pokušaju destrukcije već tri meseca.

SDS S je izložen pritiscima stranke s kojom je godinama bio partner u vlasti, kazao je Pupovac, navodi Hina.

Upitan razmišlja li o sankcionisanju Raškovića, Pupovac je rekao da će najpre razgovarati s članstvom i Izvršnim odborom na području Šibensko-kninske županije.

Nadam se da ćemo razgovarati s njim, ako mu je potrebna pomoć mi smo mu pomoć spremni pružiti, rekao je Pupovac, napomenuvši da mu se Rašković ne javlja od prošle subote, a predsedniku stranke od srede.

"Ako je zatočenik, mi ćemo ga osloboditi, mi nismo pripadnici ISIS-a da sečemo glave, mi smo prijatelji i onima koji su u nevolji spremni smo pomoći, a bojimo se da je naš član u nevolji," zaključio je Pupovac, prenosi Hina.

Poslanik SDSS Mirko Rašković, koga su hrvatski mediji prozvali odbeglim članom te stranke, ponovio je ranije danas da je pod velikim pritiskom i da mu se iz redova te stranke preti da će mu "skinuti glavu".

Rašković, međutim, ponovo nije želeo da kaže ko mu preti, a pvodom jučerašnjeg pojaviljivanja na Pantovčaku mimo Milorada Pupovca i Vojislavu Stanimirovića kaže:

"Ostajem pri svemu što sam juče rekao novinarima na Pantovčaku. Pritiskaju me levi i desni, i gornji i donji, a ime onoga koji mi je pretio nisam hteo da tkrijem ni Kolindi Grabar Kitarović. Poručili su mi da će mi "skinuti glavu", ne iz redova hrvatskog naroda nego iz mojih stranačkih redova i zato sam od predsednice tražio zaštitu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: