Tužioci tuže bivšeg zaštićenog svedoka

Prvo suđenje na kome tužioci tuže bivšeg zaštićenog svedoka izazvalo je veliko interesovanje javnosti i medija na jugu Srbije.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

20:31

Default images

Ročište u Leskovcu po krivičnoj prijavi tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića i njegovog zamenika, protiv bivšeg zaštićenog svedoka Slobodana Stojanovića zbog pretnji, nije održano.

Bivši zaštićeni svedok Slobodan Stojanović bio je pripadnik IV čete 37.odreda Posebnih jedinica policije i 2009. godine svedočio je o zločinima srpske policije na Kosovu 1998. godine.

Tužilac za ratne zločine i njegov zamenik sada su podneli protiv njega krivičnu prijavu jer je, kako navode, pretio njima i njihovim porodicama rekavši da niko nije večan i da će njegovih pet minuta doći.

Predstavnici nevladinih organizacija ocenjuju da su tužilac za ratne zločine i njegov zamenik trebalo zaštitu prvo da zatraže od policije ako se osećaju nesigurno.

Slobodan Stojanović je 2013. godine izašao iz programa zaštite svedoka. On objašnjava da je tada odbio da svedoči o navodnim zločinima policije 1999. godine jer tada nije više bio na Kosovu.

Opširnije u videoprilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: