Joksimović: Odluka Bundestaga potvrda rada vlade

Odluka Odbora Bundestaga da da zeleno svetlo Srbiji za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja je potvrda rada vlade i njenih rezultata.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2015.

20:20

Default images
Foto: Beta, arhiva

To je poručila ministarka bez portfelja za evropske integracije Jadranka Joksimović i dodala da je Srbija sve bliža da otvori upravo Poglavlja 32 i 35, koja se tiču finansijske kontrole i Kosova.

"To je dobra vest za Srbiju. Odluka je pre svega potvrda našeg rada i ostvarenih rezultata i u procesu evropskih integracija i u sveobuhvatnom reformskom procesu", rekla je Joksimović Tanjugu.

Prema njenim rečima, otvaranja prvih poglavlja se očekuje sredinom meseca na međuvladinoj konferenciji.

"Važan je stav Nemačke, ali verujem da će i ostale članice podržati i preporuku iz izveštaja EU o Srbiji i zaključaka iz Strategije proširenja", istakla je ministarka.

Otvaranje poglavlja, poručuje, daće i dodatnu dinamiku samom procesu evropskih inrtegracija Srbije, ali i dodatan "zamajac reformama čijim sprovođenjem se očekuju pozitivni ekfekti i na ekonomiju, ali i sve sfere društva".

"To je za naše građane najvažnije. Otvaranje poglavlja će u simboličnom smislu značiti da se naš trud i rad u tom procesu adekvatno vrednuje i da napredujemo u procesu evrointegracija", ukazala je Joksimović.

Odbor za evropska pitanja nemačkog Bundestaga dao je na današnjoj vanrednoj sednici zeleno svetlo za otvaranje prva dva pregovaračka poglavlja za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, saopšteno je iz nemačkog parlamenta.

Kako se navodi, tome je prethodilo intenzivno savetovanje o najnovijim izveštajima Evropske komisije o napretku Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: