SDS i LDP: Raspisivanje izbora je jedini izlaz

Srbija je u vrtlogu ekonomske, socijalne i političke krize, a Vlada Srbije pokazuje nemoć, rekli su danas lideri SDS i LDP-a Boris Tadić i Čedomir Jovanović.

Izvor: Beta

Petak, 27.11.2015.

14:27

Default images
Foto: Tanjug

Zbog toga je, kako navode, raspisivanje izbora jedini odgovor na stanje u zemlji.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da će nemoć ljudi koji vode zemlju i koji nemaju plan, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, produbiti krizu.

"Sa ovakvom vladom ne možemo dočekati redovan termin održavanja lokalnih i pokrajinskih izbora na proleće", naveo je Jovanović.

On je ocenio da na nesigurnost u Srbiji ukazuju, kao odnosi unutar vladajuće koalicije, tako i sve češće koriščenje termina "državni udar i nasilno preuzimanje vlasti".

Jovanović je rekao da se SDS i LDP zauzimaju za stvaranje saveza onih koji su spremni da preuzmu odgovornost i održavanje izbora u normalnoj i regularnoj atmosferi, kao i za takmičenje programa.

"Zalažemo se za jasnu evropsku orijentaciju, drugačiji odnos prema regionu i drugačiji odnos jednih prema drugima u Srbiji", naveo je on.

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić istakao je da je nakon najava državnog udara koje su se mogle čuti u medijima "potrebno umiriti javnost i biti faktor stabilnosti".

"Zemljom se upravlja politikom koja neprekidno kreira vanredno stanje niskog intenziteta, koje može da preraste u vanredno stanje visokog intenziteta", ocenio je on.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić i SNS nemaju podršku veću od 50 odsto, kako se često navodi, već oko 23 odsto jer su mnogi neopredeljeni.

"Obraćamo se neopredeljenima i onima koji neće da izadju na izbore", rekao je Tadić i dodao da se mnogo puta desilo da se za tri meseca aktivira takvo biračko telo.

On je poručio da nema "belih listića i neopredeljenih" jer se tako daje podrška onima za koje ne želite da glasate.

Tadić je ocenio da je u zemlji prisutan strah i da je to situacija u kojoj u Srbiju neće da investiraju ni domaći ni strani investiori, kao i da sa niskim investicijama nije moguć privredni razvoj.

On je ocenio da je u vreme vladavine sadašnje Vlade, Srbija usporena u procesu evropskih integracija.

Tadić je naveo da je u ovom trenutku Srbiji potrebno osam godina da bi postala članica EU.

"Srbija mora voditi izbalansiranu spoljnu politiku. Srbija ne može da bude u asimetričnoj poziciju u odnosu na Brisel... Srbija ne može da bude faktor nepredvidivosti u regionu", rekao je on.

Najavljeno je da će SDS i LDP 15. decembra održati tribinu u Šapcu, a 23. decembra u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: