"Nismo znali da je avion ruski je samo izgovor"

Ruski predsednik Vladimir Putin je isključio mogućnost da Turska nije mogla da identifikuje ruski avion, dodajući da je "to samo izgovor".

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

23:39

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

On je to izjavio nakon razgovora sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom, prenosi Tass.

"Nemoguće je da turske oružane snage nisu navodno mogle da identifikuju naša četiri aviona. Za to nema šanse. Oni imaju sve neophodne vojne oznake koje se dobro vide. Jasno je da se radi o našem avionu, a ne nekog drugog", naglasio je Putin.

On je dodao da Moskva ne planira da se meša u sudbinu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"To apsolutno nije naša stvar, to je briga turskog naroda", kazao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Olandom, odgovarajući na pitanje da li bi turski predsednik trebalo da podnese ostavku.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi Turska reagovala drugačije da je znala da je ratni avion, koji je oboren na sirijskoj granici, bio ruski

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: