Dva Palestinca stradala u sukobima

Dva Palestinca poginula su u sukobima s izraelskim bezbednosnim snagama na Zapadnoj obali, pošto je Izrael najavio planove za jačanje ograde blizu Hebrona.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

22:50

Default images

Izraelska vojka je saopštila da se prvi incident dogodio kada je vojska ušla u selo Katana u potrazi za municijom i osobama koje sumnjiči za napade. Palestinci su, prema navodima izraelske vojske, bacali eksplozivne naprave i kamenice na vojsku.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je Jehja Taha (21) ustreljen u glavu posle čega je preminuo.

Kasnije u toku dana izraelski graničari blizu grada Nabluisa na Zapadnoj obali pucali su na palestinskog napadača koji je kasnije preminuo. Napadač je, prema izraelskoj policiji, izašao iz taksija i počeo da trči ka vojnicima mašući nožem. U napadima nije povređen nijedan Izraelac, rekla je portparolka policije.

Od sredine septembra u napadima Palestinaca je ubijeno 19 Izraelaca, uglavnom noževima i iz vatrenog oružja. U sukobima s izraelskim snagama poginula su najmanje 93 Palestinca, od kojih za 58 Izrael navodi da su napadači. Ostali su poginuli tokom protesta u sukobima s izraelskim snagama.

Ministar odbrane Izraela Moše Jalon, u cilju suzbijanja nasilja, najavio je juče plan o jačanju postojeće ograde zapadno od Hebrona, gradu na jugu Zapadne obale u epicentru nemira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: