S-400 stigao u Hmejmim rusku bazu u Siriji

Ruski protivvazdušni sistem "S-400" stigao je danas u Siriju, javio je dopisnik agencije RIA Novosti, a prenosi “Sputnjik”.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

13:21

Default images

S-400 je raketni sistem zemlja-vazduh nove generacije, a stigao je u Hmejmim vazdušnu bazu u Siriji u kojoj su ruski vojnici stacionirani.

Podsećamo, rusko Ministarstvo odbrane juče je objavilo plan o slanju ovog sistema u Siriju, dan nakon što je turska avijacija oborila ruski borbeni avion Su-24, koji je učestvovao u antiterorističkoj kampanji u Siriji.

Osim toga, ruski predsednik Vladimir Putin je obaranje aviona opisao kao "nož u leđa".

"S-400 trijumf" je protivvazdušni sistem koji koristi projektile zemlja-vazduh i obara sve vrste letećih objekata, od aviona do balističkih i krstarećih projektila.

Sistem istovremeno prati do 36 ciljeva, a domet pogađanja mu je u krugu do 400 kilometara i na visini do 30 kilometara. Čitav sistem smešten je na mobilna vojna vozila, a može da se postavi i aktivira za samo pet minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: