Đurić: Hoćemo ponovo letove BG - PR

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je Srbija zainteresovana za obnavljanje letova između Beograda i Prištine nakon 16 godina.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

14:10

Default images
Foto: Beta

Kako je istakao, to pitanje je različito i odvojeno od pitanja kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora.

"Pitanje kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora je statusno pitanje koje se tiče suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, u vezi sa kojim je pozicija Srbije definisana Ustavom, zakonima i drugim domaćim i međunarodnim propisima", rekao je on.

Đurić je naveo da je pitanje uspostavljanja aviolinije "prevashodno komercijalno pitanje za koje je moguće naći rešenje u dijalogu".

Prema njegovim rečima, Srbija se u kontinuitetu zauzima za rešavanje svih spornih pitanja u odnosima sa Kosovom kroz dijalog i uz uzdržavanje od jednostranih poteza.

Đurić je naveo da reaguje povodom spekulacija u prištinskim medijima o potezima Srbije u vezi sa pitanjem kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: