Zaplenjeno 8.000 cigareta na putu ka Rumuniji

Carinici su na graničcnom prelazu Vatin sprečili krijumčarenje skoro 8.000 cigareta iz Srbije u Rumuniju, saopštila je danas Uprava carine.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

19:00

Default images

Carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su juče zaplenili 4.000 cigareta skrivenih u teretnom vozu koji je na putu iz BiH ka Rumuniji prolazio kroz Srbiju.

Iako je mašinovođa, rumunski državljanin (37), rekao da osim sirovog gvožđa koje se nalazi u tovarnom delu, nema ništa da prijavi za carinjenje, carinici su u lokomotivi pronašli fiskalni račun za cigarete, što je ukazalo da su one sakrivene.

Cigarete marki "Viceroy", "Pall Mall Blue", "Pall Mall Super Slims", "Fast" i "LD", sa srpskim akciznim markicama, pronađene su zahvaljujući posebnoj opremi "fiber optici", u delu iznad motora lokomotive i u krovnom delu konstrukcije voza.

U utorak, 24. novembra, u zajedničkoj akciji carinika i policajaca, otkriveno je i 3.680 cigareta marke "Ashima" bez akciznih markica.

Tom prilikom je kod troje državljana Rumunije u automobilu Reno megan, koji bio parkiran nedaleko od prelaza Vatin, otkriveno i deset litara alkohola, 250 grama duvana i 3.680 cigareta skrivenih među ličnim stvarima u prtljažniku, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: