Merkel: Oland tražio da razmislim, razmisliću...

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će razmisliti o tome na koji način bi njena zemlja mogla dodatno da pomogne Francuskoj u borbi protiv terorizma.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2015.

22:43

Default images
foto: Beta/AP

Ona je poručila da Islamska država "ne može biti poražena rečima".

"Kada francuski predsednik zatraži od mene da razmislim šta još možemo da uradimo, onda je naša dužnost da to i učinimo i reagovaćemo veoma brzo", rekla je Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom u Parizu.

Merkel je kazala da se zalaže sa zajedničku borbu protiv terorizma.

"To je naša misija, naša dužnost. Bićemo snažniji od terorizma", naglasila je Merkel, prenele su agencije.

Oland je pozvao Nemačku da se više angažuje u borbi protiv Islamske države u Siriji i Iraku, ali je naveo i da razume što se Berlin ne uključuje u vojne operacije.

Nemačka kancelarka je ranije na glavnom trgu u Parizu odala poštu ubijenima u napadima 13. novembra, gde je položila belu ružu, naveo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: