Novi snimak ID: Srbija je deo "đavolje koalicije"

Medijsko krilo Islamske države Al Hajat medija centar objavio je novi propagandni snimak u kom džihadisti prete državama širom Evrope, uključujući i Srbiju.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

17:01

Default images

Prvobitni snimak sa naracijom na engleskom jeziku pojavio se i na internet-stranici iz BiH “Vijesti umeta“, sa bosanskim prevodom.

Džihadisti su u snimku Srbiju svrstali u članove “đavolje koalicije“ koja se bori protiv džihadista i Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji prete da će ih “spaliti ratna vatra“.

“Ameriko, ti tvrdiš da imaš najveću vojsku, ali tvoji vojnici nemaju volje i odlučnosti. Vaši vojnici su uplašeni ili se vraćaju mrtvi ili izvrše samoubistvo, njih 6.500 svake godine. Svakog dana 18 vaših vojnika izvrši samoubistvo...“, navodi se u videu, a kao članovi “đavolje koalicije“ navedeni su Iran, Turska i Rusija, a zastava Srbije je uvrštena među zastave zemalja koje se bore protiv Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: