Snažni udari ruskih aviona po mestu pada SU-24

Ruski avioni izveli su snažne vazdušne udare u provinciji Latakiji na severu Sirije, dan nakon što je Turska oborila jedan avion Rusije na tom području.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2015.

14:44

Default images

Kako je saopštila Sirijska opservatorija za ljudska prava, ruski avioni od prošle noći snažno bombarduju oblasti Džabal Akrad i Džabal Turkman na severu provincije.

Rami Abdel Rahman, direktor Opservatorije, grupe za monitoring sa sedištem u Londonu, kaže da su ruski avioni izveli najmanje 12 vazdušnih udara, ali da nema podataka o žrtvama, preneo je AFP.

Jedan aktivista na terenu potvrdio je da je gađana oblast Džabal Nuba, gde su ekstremisti u utorak uništili jedan ruski helikopter koji je, pod neprijateljskom vatrom, bio primoran da prinudno sleti.

Poginuo je jedan član posade helikoptera, dok su ostali spaseni.

Turska je u utorak oborila ruski avion SU-24 iznad sirijske provincije, a ekstremisti su ubili jednog od pilota koji se katapultirao iz aviona.

Drugog pilota su spasle ruske i sirijske specijalne snage.

Od 30. septembra ruske vazduhoplovne snage izvode udare na mete terorista u Siriji, naveo je TAS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: