Moskva: Jajima i kamenjem na Ambasadu Turske FOTO

Veća grupa demonstranata gađala je jajima i kamenicama zgradu turske ambasade u Moskvi dan nakon što je Turska oborila ruski avion na sirijsko-turskoj granici.

Izvor: Tanjug, Beta/AP

Sreda, 25.11.2015.

14:28

Default images
Foto: Beta, AP

Prozori i zidovi turske ambasade oštećeni su tokom protesta.

Neki učesnici protesta su uzvikivali uvrede turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, a na jednom od plakata je pisalo: "Turska, ostaćete bez gasa".
Foto: Beta, AP
Protest je održan i sinoć ispred ambasade Turske u Moskvi, na kome se okupilo više od 600 ljudi, a kako je javio izveštač TASS-a, demonstranti su nosli transparente na kojima je pisalo "Nož zabijen u leđa" i "Ne idemo u Tursku".

Policija je uhapsila nekoliko osoba i raščistila područje oko ambasade, a demonstranti su se tokom popodneva razišli.
Foto: Beta, AP
Turske snage oborile su juče ruski vojni avion tipa Su-24 tvrdeći da je povredio turski vazdušni prostor, kao i da je bio upozoren da ga napusti.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da oboreni avion nije povredio turski vazdušni prostor, kao i da se letelica, u trenutku obaranja, nalazila u sirijskom vazdušnom prostoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: