Ukrajina zatvara vazdušni prostor za ruske avione

Ukrajina je odlučila da zatvori svoj vazdušni prostor za sve ruske avione, izjavio je premijer te zemlje Arsenij Jacenjuk.

Izvor: Beta

Sreda, 25.11.2015.

13:51

Default images
Foto: Beta/AP

Ukrajina je prošlog meseca zabranila svim ruskim letelicama da lete u Ukrajinu, ali ne i da preleću preko njene teritorije. Odluku o zatvaranju vazdušnog prostora objavio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk na današnjoj sednici vlade koju je direktno prenosila televizija.

Ova odluka rezultat je tenzija između Rusije i Ukrajine, nakon ruske aneksije Krima prošle godine i sukoba sa pobunjenicima na istoku Ukrajune, u kojima je poginulo više od 8.000 ljudi.

Ruska kompanija Gazprom saopštila je ranije da planira da prekine snabdevanje Ukrajine gasom zbog toga što ova zemlje nije unapred platila zalihe gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: