Davutoglu: Rusija je prijatelj i sused Turske

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da njegova vlada ne želi da podstiče rast tenzija sa Rusijom, nakon što su turski lovci oborili ruski vojni avion.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

12:16

Default images
Foto: Beta/AP

"Nemamo nameru da pogoršavamo odnose sa Ruskom Federacijom. Rusija je naš prijatelj i naš sused", rekao je Davutoglu u obraćanju članovima vladajuće stranke AKP u turskom parlamentu, prenela je agencija AP.

On je ipak upozorio Rusiju da u Siriji, gde ruska vojska gađa mete Islamske države, ne može da vrši napade na Turkmene, Sirijce turskog porekla, pod izgovorom da se bori sa džihadistima.

Davutoglu je dodao da zvanična Ankara i dalje drži otvorenima sve kanale komunikacije sa Moskvom.

Turska je juče ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: