Milanović i Karamarko ili na vlasti ili smenjeni

Pregovori o formiranju postizborne koalicije u Hrvatskoj su danas prekinuti zbog dolaska američkog potpredsednika Džordža Bajdena i biće nastavljeni sutra.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

11:54

Default images
Foto: Thinkstock

Međutim, u HDZ-u i SDP-u zbog toga vlada velika nervoza i strah jer im je borba za vlast od goruće važnosti, objavio je zagrebački portal Indeks.

Pozivajući se neimenovane izvore, portal navodi da se u tim strankama planira da, ako se ne uspe u naumu da dobiju vlast, smena šefova Tomislava Karamarka, odnosno aktuelnog premijera Zorana Milanovića.

Portal saznaje da se za Karamarkovog naslednika spominju evroparlamentarci Andrej Plenković i Davor Ivo Stier, dok se za Milanovićevog naslednika spominje šef Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, koji već više od godinu dana vodi borbu protiv Milanovića, ali i Tonino Picula.

Upravo je zato i šefovima ove dve stranke izuzetno važno da pridobiju Most nestranačkih lista na svoju stranu, a kome će se oni zaista i prikloniti znaće se naredne sedmice.

Portparol Mosta nezavisnih lista, stranke koja je na parlamentarnim izborima osvojila 19 mandata, a nakon raskola u njoj ostalo im je 16, Nikola Grmoja rekao je da su današnji pregovori odloženi zbog dolaska američkog potpredsednika u Zagreb Džordža Bajdena.

Pregovori će sutra biti nastavljeni i završeni, rekao je on i dodao da se potom može razgovarati o mandatru, te da je Most spreman da prihvati odgovornost, odnosno da njihov lider Božo Petrov ne mora biti mandatar.

Grmoja kaže i da Most i dalje insistira na reformskoj vladi, jer, kako kaže, ako samo jedna od te dve stranke sastavi vladu to će biti slaba vlada.

„Sad i jedni i drugi odbijaju takvu vladu jer ne žele izgubiti pregovaračku poziciju. Međutim stvari se u politici menjaju i nije nemoguće da pristanu na reformsku vladu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: