Tunis: Napad na autobus izveo bombaš sa rancem

Napad na autobus sa pripadnicima predsedničke garde Tunisa izveo je bombaš samoubica sa rancem, saopštio je vladin zvaničnik pozivajući se na rezultate istrage.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2015.

10:55

Default images
Foto: Tanjug

"Prema preliminarnim podacima, napadač je na leđima nosio ranac. Imao je kaput i slušalice. Digao se u vazduh vojnim eksplozivom tek što je ušao na vrata autobusa", rekao je bezbednosni zvaničnik pri predsedništvu Hišem Garbi za lokalni radio, preneo je Rojters.

U eksploziji u autobusu koji je prevozio pripadnike predsedničke garde, u utorak uveče u glavnoj aveniji u prestonici Tunisu, poginulo je 14 ljudi.

Do napada je došlo u centralnoj tuniskoj Aveniji Muhameda Petog.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali Tunis ima problema sa islamistima otkad je 2011. sa vlasti svrgnut diktator Zine El Abidin Ben Ali.

U Tunisu su se od početka godine već dogodila dva teroristička napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, a koji su bili usmereni protiv stranaca.

U napadu u Nacionalnom muzeju Bardo u martu ubijeni su 21 turista i jedan policajac, dok je u junu u letovalištu Sus ubijeno 38 turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: