"Rusija spremna na 'zajedničku komandu' protiv ID"

Rusija bi bila spremna na osnivanje zajedničke komande za borbu protiv ID, izjavio je ambasador Rusije u Francuskoj Aleksandar Orlov.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2015.

09:50

Default images
Foto: Beta, AP

Kako kaže, u sklopu te komande zvanična Moskva bi sarađivala sa Francuskom, SAD-om, pa čak i Turskom.

"Spremni smo da planiramo zajedničke napade na pozicije ID i da osnujemo zajedničku komandu sa Francuskom, Sjedinjenim Američkim Državama, svim onim zemljama koje žele da budu u toj koaliciji", rekao je Orlov.

Kako kaže, “ukoliko Turci takođe žele da budu deo te koalicije, dobrodošli su".

Orlov je takođe otkrio da je jednog od dva ruska pilota koji su se katapultirali iz aviona koji je oborila Turska pronašla sirijska vojska i sada ga vodi u rusku bazu u Siriji, dok je drugi povređen prilikom spuštanja nakon čega su ga ubili džihadisti u toj oblasti.

Turska je juče ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: