Dva snažna zemljotresa pogodila Peru, nema žrtava

Dva jaka zemljotresa magnitude 7,6 pogodila su istočni Peru sinoć nedaleko od granice sa Brazilom, objavio je Američki geološki institut (USGS).

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

00:27

Default images
Foto: Thinkstock

Prema prvim informacijama nema žrtava ni veće materijalne štete.

Dva potresa osetila su se i u susednim zemljama. Prvi potres dogodio se u 17.45 po lokalnom vremenu (11.45 po centralnoevropskom vremenu), a drugi je usledio pet minuta kasnije, iste magnitude i u istoj zoni.

Epicentar potresa lokalizovan je u oblasti Madre de Dios u peruanskom Amazonu, 680 kilometara severoistočno od glavnog grada Lime, na dubini više od 600 kilometara.

Potres se osetio u mestima Kusko, Takna Pukalpa, Arekipa kao i na severu Bolivije, u Čileu, Argentini i Venecueli i manje u glavnom gradu Perua Limi, saopštio je peruanski Institut za geofiziku.

Bilo je scena panike na ulicama Arekima i Kuska, javio je lokalni radio, a vazdušni saobraćaj prekinut je na aerodromu Pukalpa, glavnom gradu oblasti Ujakali.

Peruanska ratna mornarica saopštila je da nema pretnji od cunamija.

Peru koji se nalazi na tektonskom tlu, na takozvanom vatrenom pojasu Pacifika, svake godine ima najmanje sto potresa.

U poslednjem većem zemljotresu u Peruu 15. avgusta 2007. magnitude 7,9 poginulo je 595 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: