"Bajatović da obrazloži zašto da ne bude razrešen"

Agencija za borbu protiv korupcije će dozvoliti Dušanu Bajatoviću da usmeno obrazloži zašto smatra da ne treba da bude razrešen dužnosti direktora Srbijagasa.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

22:01

Default images

To je izjavila direktorka Agencije Tatjana Babić uz napomenu da bi Bajatović trebalo da iznese svoje razloge članovima Odbora agencije za borbu protiv korupcije.

Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je nedavno preporuku za razrešenje Dušana Bajatovića sa mesta direktora Srbijagasa zbog sukoba interesa, na šta se on žalio.

Tatjana Babić je za agenciju Beta rekla da je Agencija za borbu protiv korupcije ispitivala i imovinu i prihode Bajatovića, i da je izveštaj o tome uputila i nadležnom tužilaštvu.

"Postupak je okončan i na njega je primenjen institut odlaganja krivičnog gonjenja, a Dušan Bajatović je uplatio 200.000 dinara u humanitarne svrhe i izveštaj agencije je odbačen", navela je Tatjana Babić.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković ocenio je da je Bajatovićev slučaj specifičan, jer ga na sporne funkcije nije postavila Vlada Srbije.

"Prikuplja se značajna dokumentacija i mi smo hteli do kraja da poštujemo sve procedure, iako smo taj postupak završili, kako bismo došli do podataka o strukturi vlasništva tih preduzeća", kazao je Stojiljković.

On je rekao i da očekuje da će se Odbor Agencije za borbu protiv korupcije o Bajatoviću izjasniti do kraja decembra, a da će se pre toga članovi odbora sastati sa Bajatovićem.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije održao je danas u Skupštini Vojvodine 19. redovnu sednicu.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je ranije da ne vidi ništa sporno u tome što obavlja četiri funkcije istovremeno i da ne misli da treba da napusti neku od njih jer smatra da postiže dobre rezultate.

Bajatović je rekao da u Srbijagasu ima platu od oko 1.500 evra mesečno, da za funkciju u Jugorosgasu prima 10.000 evra, a da u nadzornom odboru skladišta gasa Banatski dvor prima 5.000 evra. ;On nije naveo kolika mu je plata u preduzeću Južni tok Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: