Radisavljević prvi na listi kandidata za tužioca

Na konačnoj listi kandidata za tužioca za organizovani kriminal, nalaze se aktuelni tužilac Miljko Radisavljević i još tri kandidata.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2015.

21:22

Default images
foto: Tanjug

Na utvrđenoj listi kandidata za tužioca za ratne zločine je šest imena.

Na sajtu Državnog veća tužilaca su objavljene konačne liste kandidata za 85 što osnovnih što viših tužilaštava u Srbiji, nakon što je taj najviši tužilački organ odlučio o prigovorima kandidata na privremene rang liste, koje su bile objavljene pre desetak dana.

Na utvrđenoj listi kandidata za izbor tužioca za organizovani kriminal su, pored Radisavljevića, advokat iz Čačka Mladen Nenadić koji je sa njim deli najviši broj poena za stručnost, osposobljenost i program rada, prema ranije objavljenoj rang listi DVT.

Kandidati za tužioca za organizovani kriminal su i javni tužilac u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu Tomislav Kilibarda i zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru Sonja Miličević.

Na listi kandidata za izbor Tužioca za ratne zločine su zamenik javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Snežana Stanojković, sudija u Apelacionom sudu u Novom Sadu Dejan Terzić, zamenik Republickog javnog tužioca Đorde Ostojić, zamenici tužioca za ratne zločine Milan Petrović i Mioljub Vitorović i zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru Sonja Miličević.

Na listi kandidata za izbor javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu su aktuelni zamenici tužioca u tom tužilaštvu Emilija Milosavljević i Nataša Krivokapić, kao i zamenici tužioca u osnovim tužilaštvima u Lazarevcu, Novom pazaru i Staroj Pazovi Milorad Gajić, Jovan Milanović i Dušan Vrekić.

Državno veće tužilaca je na svom sajtu objavilo i ostale utvrđene liste kandidata za 25 viših i 58 osnovnih javnih tužilaštava.

Prema Zakonu o javnom tužilaštvu, javnog tužioca, na predlog Vlade, bira Narodna skupština na period od šest godina, i on može biti ponovo biran.

Vlada Narodnoj skupštini može da predloži jednog ili više kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca.

Vlada kandidate predlaže sa liste koju je utvrdilo Državno veće tužilaca.

Očekuje se da postupak izbora tužilaca bude okončan do kraja godine.

Prema podacima DVT-a, na oglas za izbor ukupno 85 javnih tužilaca u Republici, javilo se ukupno 252 kandidata.

Tokom postupka predlaganja kandidata petočlana Komisija DVT je utvrđivala stručnost i osposobljenost kandidata, sastavila rang-listu kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: