"Tanjug info nema veze sa agencijom Tanjug"

Urednik novoosnovanog medija Tanjug info Boris Vuković izjavio je da taj medij nema nikakve veze sa novinskom agencijom Tanjug.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

18:05

Default images
Thinkstock

On je rekao i da je to potpuno novi medij, čiji je osnivač preduzeće Telegram iz Beograda.

"Nemamo veze sa novinskom agencijom. U okviru našeg preduzeća osnovali smo medij Tanjug info u kom će mladi novinari učiti novinarski posao i raditi. Pratimo šta se dešava sa novinskom agencijom Tanjug i želja nam je bila da se sačuva ime ovog brenda i da mladi ne zaborave da je nekada postojala velika novinska agencija", rekao je Vuković, a saopštilo Udruženje novinara Srbije (UNS).

On je dodao da im u Agenciji za privredne registre niko nije rekao da ime nacionalne agencije ne smeju da koriste u svom nazivu.

"Predali smo zahtev za registraciju i nismo imali problema zbog imena", rekao je Vuković i dodao da je Tanjug info upisan kao dnevne i periodične novine.

Na pitanje kada će taj medij početi da radi, Vuković je odgovorio da je to poslovna politika i da će javnost na vreme biti upoznata sa planovima.

Poslanik Srpske napredne stranke i osnivač Moje televizije Saša Mirković rekao je za tu televiziju da je osnivanjem Tanjug infa "sačuvana tradicija najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja".

"Imajući u vidu da smo pre izvesnog vremena preuzeli najstariji sportski list Sport, koji postoji već 70 godina, mogu slobodno da kažem da smo na neki način postali čuvari tradicije srpskih medija", izjavio je ranije Mirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: