Paori ispred skupštine, drugi blokirani kod Čente

Oko deset vojvođanskih poljoprivrednika u pratlji policije stiglo je oko podneva ispred Skupštine Srbije. Veći broj njih blokiran kod Čente.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

12:06

Default images
Foto: Tanjug

Oni protestuju zbog predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištvu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) predala je danas u ime poljoprivrednika zahtev da se iz skupštinske procedure povuče Predlog izmena Zakona o poljoprivrednom zemljišta.

Pre toga pred zgradu Skupštine Srbije stiglo je 11 traktora pod policijskom pratom, a saobraćaj nije bio obustavljen.

Poljoprivrednike su ispred zgrade parlamenta dočekali poslanici LSV.Poljoprivrednici su kao osnovni problem naveli to što je predloženim zakonom predvidjeno da se 30 odsto državnog zemljišta izda u zakup na 30 godina isključivo pravnim licima.
Foto: Beta, AP
"Ovi ljudi su najbolje što Vojvodina ima i zaslužili su valjda da ih neko ovde, gde se donose odluke, primi, sasluša i posluša", rekao je Čanak i dodao da će istrajati u zahtevima.

On je istakao da država mora da stane iza poljoprivrednika i da će, ukoliko se predložene izmene usvoje, poljoprivrednici morati da se odsele iz Vojvodine, jer neće imati šta da rade ili će u najgorem slučaju biti nadničari na svojoj zemlji.
Foto: Tanjug
Poljoprivrednici iz nekoliko mesta u Vojvodini, nezadovoljni Predlogom izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je u skupštinskoj proceduri, krenuli su juče traktorima u protestnu vožnju ka Beogradu, ali ih je policija zaustavila u Zrenjaninu, Zmajevu, Novoj Crnji, Kikindi, Sutjesci i Stajićevu.
Foto: Beta, AP
Nezadovoljne poljoprivrednike iz Vojvodine koji su i danas sa traktorima krenuli ka Beogradu u znak protesta zbog predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištvu policija je zaustavila kod Čente, javila je Radio televizija Vojvodine.

Iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova dozvolilo da odredjeni broj traktora danas udje u Beograd, traktoriste kod Čente koju su pokušali da krenu sprečila je policija.

U potpunosti je blokiran saobraćaj na putu Zrenjanin - Beograd kod Čente, kao i saobraćaj preko mosta u Čenti.

Na ovoj deonici nalazi se oko 100 traktora poljoprivrednika iz Zrenjanina, Nove Crnje, Sečnja i Žitišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: