"Lavrov i Keri gotovo izvesno u Beogradu"

Izvesno je da će ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Džon Keri prisustvovati sastanku Ministarskog saveta OEBS-a u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

13:21

Default images
Foto: Beta/AP

Ovo je izjavio generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović.

"U jednom veoma važnom političkom i bezbednosnom trenutku, Srbija će biti domaćin jednog skupa na kojem će učetvovati više od 40 ministara spoljnih poslova i visokih predstavnika", rekao je Odalović novinarima i dodao da je to "potvrda širine i značaja ovog događaja".

Prema njegovim rečima, šef diplomatije Ivica Dačić i organiozacioni odbor na čijem je on čelu, preuzeo je jedan ozbiljan zadatak organizacije skupa u Beogradu kojem će prisustvovati 1500 ljudi.

Odalović je rekao da je najzahtevniji deo organizovanja Ministarskog saveta OEBS-a bio priprema adekvatnog prostora prema standardima OEBS-a, dodajući da je u tom cilju Beogradska arena koja je namenjena sportskim i kulturnim dešavanjima, pretvorena u kongresni centar i da se na tome intenzivno radilo nekoliko meseci.

Generalni sekretar MSP je danas sa izvršnim direktorom kompanije "Knjaz Miloš" Milošem Stojisavljevićem potpisao ugovor o donaciji te kompanije povodom 22. Ministarskog sastanka OEBS, ističući da je Srbija preuzela veoma značajan i odgovoran državno-politički događaj.

"U pokušaju da pomognemo organizaciji obratili smo se jednom broju potencijalnih donatora, a upravo je jedan od njih kompanija Knjaz Miloš", kazao je Odalović.

On je kompaniji "Knjaz Miloš" zahvalio na podršci i razumevanju, izražavajući nadu da će ugovor o donaciji biti "ne samo početak, već nastavak saradnje ove komanije i državnih organa".

Miloš Stojisavljević je izrazio "zadovoljstvo i čast" što je kompanija "Knjaz Miloš" partner 22. Ministarskog saveta OEBS-a.

"Ponosan sam zbog toga što Knjaz Miloš, jedna od najstarijih srpskih kompanija ima priliku ne samo da pokaže da je Srbija dobar organizator, već i da se pokaže kao tradicionalno dobar domaćin", rekao je Stojisavljević.

Sastanak Ministarskog saveta Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) biće održan 3. i 4. decembra u Beogradskoj areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: