Keri 3. decembra u Beogradu

Državni sekretar SAD Džon Keri 3. decembra će u Beogradu učestvovati na ministarskom sastanku OEBS, saopštio je Stejt department.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

07:59

Default images
Foto: Beta, AP

Kako se navodi u saopštenju, Keri će se prvo, 30. novembra, pridružiti američkom predsedniku Baraku Obami na Samitu o klimi koji će biti održan u Parizu, a zatim će 1. decembra u Briselu učestvovati na sastanku šefova diplomatija država-članica NATO.

Iz Brisela Keri putuje u Prištinu gde će razgovarati sa tamošnjim zvaničnicima.

Visoki američki zvaničnik će zatim doputovati u Beograd gde će 3. decembra učestvovati na ministarskom sastanku OEBS, a imaće i sastanke sa predstavnicima civilnog društva iz država koje su članice te organizacije.

Keri će 3. decembra posetiti i Nikoziju gde će imati bilateralne sastanke, ali i susrete sa liderima kiparskim Turaka i Grka kako bi ih ohrabrio da nastave pregovore.

Potom će 4. decembra posetiti Atinu gde će sa predstavnicima grčke vlade razgovarati o bilateralnim pitanjima, uključujući izbegličku krizu i ekonomske teme.

Ovo će inače biti prva poseta Kerija regionu Zapadnog Balkana u funkciji američkog državnog sekretara, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: