RUS: Snimak dokazuje da avion nije bio nad Turskom

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak koji navodno dokazuje da ruski vojni avion nije upao u turski vazdušni prostor, zbog čega je oboren.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

22:18

Default images
Foto: printescreen

Ruski vojni avion SU-24 oboren je nakon što je navodno upao u vazdušni prostor Turske, a kako je saopštila turska vojska, taj upad je trajao 17 sekundi.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da avion nije bio na turskom prostoru, već da je obavljao redovne akcije na nabu iznad Sirije, prenosi “Sputnjik“.

U avionu su bila dva pilota, a ruski zvaničnici su potvrdili da su jednog ubili sirijski pobunjenici koji su pucali sa zemlje dok su se piloti spuštali padobranom.

Sirijski pobunjenici su takođe oborili i ruski vojni helikopter koji je krenuo u spasilačku misiju nakon obaranja aviona, a jedan pilot je poginuo.

Ruski predsednik Vladimir Putin opisao je incident kao “zabadanje noža u leđa od onih koji pomažu teroristima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: