Migranti na granici zašivaju usta iz protesta

Nekoliko miganata iz Irana, Kurdistana i Pakistana zašilo je sebi usta iglom i koncem zbog odluke makedonskih vlasti da im ne dozvole prolaz.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.11.2015.

13:11

Default images
Foto: Beta, AP

Time migranti žele da poruče da ne odustaju od svojih namera da otputuju u neku od zemalja EU, javila je makedonska TV Telma.

Najpre Slovenija, potom Makedonija, a onda i Srbija i Hrvatska prošle sedmice su odlučile da ne propuštaju „ekonomske migrante“ dajući prenodst onima sa ratom zahvaćenih područja.

Više izbegličkih porodica, pretežno sa decom i ženama se vratilo u Atinu, ali pristižu nove, javlja makedonska televizija.
foto: Beta/AP
Kako su objavili makedonski mediji, tokom jučerašnjeg dana je u Makedoniju ušlo ukupno 5.797 migranata što je rekord tokom proteklih meseci, kada je preko emigranata dnevno ulazilo u Makedoniju iz Grčke.

U periodu od 19. juna do noćas u ponoć izdato je 276.306 potvrda od čega 57.822 za decu u pratnji roditelja, kao i još 14.758 za decu koja putuju bez roditeljske pratnje.

U Odelenju za azil juče je podneto pet novih zahteva državljana Avganistana, tako da od 19. juna ima ukupno 75 zahteva.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: