Po kom kriterijumu zapošljava prvi čovek Leskovca

U štampi se poslednjih dana tvrdilo da je prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović kao svoje pomoćnice zaposlio lokalne lepotice i članice SNS-a.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2015.

20:30

Default images
Foto: B92

Cvetanović za B92 kaže da su genetske predispozicije i fakultetske diplome jedini razlozi zbog kojih je on proširio svoj kabinet.

U njihovim godinama prvi čovek Leskovca bio je narodni poslanik i savezni ministar, pa je, kako sam Cvetanović objašnjava, logično da se zbog toga mladima oduži.

Na stranu činjenica da su dve od novih gradonačelnikovih pomoćnica - stranačke koleginice, članice SNS-a, i što im je posao u opštini prvo radno mesto.

"Ja mnogo puta dobijam preporuke za osobe za koje ne znam ni kako izgledaju. Mislim da je lepota prolazna, ali duhovna lepota je ona koja večno traje, a inteligencija, znanje, umeće i upornost je nešto što njih kvalifikuje", kaže Cvetanović.

Cvetanović je pojasnio ulogu novozaposlenih, koje će raditi za platu od 74.000 dinara. Mina Cvetanović, s kojom nije u srodstvu, će kao lekar imati zadatak da se bavi ljudima koji su, kako kaže gradonačelnik, na donjem pragu socijalne izdržljivosti.

Tehnolog Marija Jovanović je fakultet završila u Leskovcu, pa je red i da se na lokalu zaposli. A Ana Jovanović se, objašnjava gradonačelnik Cvetanović, dokazala dok je radila kao novinarka.

Cvetanović ističe da u njegovom kabinetu rade i dva muškarca koji su predstavnici penzionera. Tek zaposlene pomoćnice nisu želele pred kameru.

Do sada se u dva slučaja pokazalo da se mladim leskovačkim funkcionerima članstvo u Cvetanovićevom kabinetu isplatilo u razvoju, odnosno u pronalaženju drugog posla na lokalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: