Šef CIA: Džihadisti pripremaju nove napade

Direktor CIA Džon Brenan je upozorio da teroristički napadi u Parizu verovatno nisu "izolovani incident" i dodao kako pretpostavlja da ID planira nove napade.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.11.2015.

16:46

Default images
Foto: Getty Images

"Pretpostavljam da to nije bila jedina operacija koju je IS planirala. Zapadne bezbednosne i obaveštajne službe sada žustro rade kako bi otkrili nove potencijalne planove džihadista", rekao je Brenan.

Šef CIA je rekao da su napadi koje su u petak u centru francuske prestonice izveli bombaši-samoubice bili pažljivo isplanirani i izvedeni.

"Ovo nije nešto što je isplanirano u nekoliko dana. To je pažljivo i namerno planirano tokom više meseci, isplanirano je sve od operativaca do oružja, eksploziva i pojasa sa eksplozivima koje su koristili bombaši-samoubice", istakao je Brenan.

"Pretpostavljam da ovo nije jedina operacija koju je planirala IS", naveo je on.

Najmanje 129 ljudi je poginulo u napadima koje su gotovo istovremeno izvršila osmorica napadača ispred stadiona, u koncertnoj dvorani i više restorana u samom centru Pariza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: