Šta su zapravo pogodili francuski avioni u Siriji?

Sirijski aktivisti su saopštili da u napadima francuskih aviona na Raku nije bilo žrtava, kao i da su gađani civilni objekti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2015.

08:12

Default images
foto: Beta/AP

Francuska avijacija je u nedelju uveče pokrenula akciju bombardovanja nezvanične prestonice Islamske države u Siriji, ali su izveštaji o rezultatima, koji stižu sa terena, drugačiji od onih koje je predstavio zvanični Pariz.

Aktivisti grupe “Raka je zaklana u tišini“, orijentisani na borbu protiv džihadista, naveli su da iz bolnica u tom gradu nisu stigli izveštaji o žrtvama, kao i da su pogođeni uglavnom civilni ciljevi.

“Nijedan civil nije ubijen niti ranjen u napadima francuskih aviona, prema izveštajima iz bolnica u Raki. Bombe su pogodile stadion, muzej, bolnicu i jednu političku zgradu. Pogođeno je i mesto na kom je stradala američka humanitarka Kajla Miler“, naveli su članovi organizacije na Tviteru.

Prethodno su francuske vlasti saopštile da su u operaciji “Šamal“ uništena dva trening kampa džihadista u Siriji, da je napad izvršen sa 12 aviona i da je ispaljeno 20 raketa.

Napad je usledio dva dana posle terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: