Terorista registrovan u Preševu, pasoš lažan

Jedan od osumnjičenih terorista, A.A, za koje se interesuju francuske bezbednosne službe, registrovan je na graničnom prelazu Preševo 7. oktobra ove godine.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2015.

10:50

Default images
Foto: Beta/AP

Francuske obaveštajne službe saopštile su da je terorista koji je registrovan u Preševu imao lažni sirijski pasoš.

Kako prenosi “Sputnjik“, pasoš je najverovatnije napraljen u Turskoj, a potom je korišćen za put kroz Evropu.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, napadač je formalno zatražio azil u Srbiji.

“Proverama je utvrđeno da se njegovi podaci poklapaju sa podacima osobe koja je 3. oktobra identifikovana u Grčkoj. Za ovim licem nije bila raspisana Interpolova poternica“, navodi se u saopštenju.

Takođe, ističe se da MUP Srbije nastavlja saradnju sa bezbednosnim službama Republike Francuske.

Jedan od terorista koji je učestvovao u napadima u Parizu registrovan je kao izbeglica 8. oktobra u izbegličkom centru u Opatovcu u Hrvatskoj.

Prethodno je grčki ministar Nikos Toskas saopštio da je osoba sa sirijskim pasošem koja je osumnjičena za napad u Parizu 3. oktobra stigla na grčko ostrvo Leros.

“Vlasnik sirijskog pasoša je registrovan pet dana kasnije, 8. oktobra u Opatovcu“, piše“Večernji list“.

Zagrebački list navodi da je on propušten jer nije bilo nikakvog “alarma“, odnosno on nije bio označen kao sumnjiv od strane Interpola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: