Peto izdanje projekta Beogradski model EU

Udruženje BEUM ove nedelje organizuje peto, jubilarno, izdanje projekta Beogradski model EU, simulaciju rada ključnih institucija Evropske unije.

Izvor: B92

Petak, 13.11.2015.

12:18

Default images

Cilj ove simulacije je da se domaći studenti povežu sa kolegama iz celog sveta i, kroz debate o ključnim pitanjima sa kojima se susreće EU, nauče kako funkcionišu ove institucije i kako se odvija proces odlučivanja unutar EU.

"Sa ponosom ističemo da će ovogodišnji projekat potvrditi svoju reputaciju kao najveća simulacija Evropske unije na svetu sa preko 300 učesnika iz preko 50 zemalja. Svake godine se trudimo da pronađemo najaktuelnije i najinteresantnije teme, a ove godine to su izbeglička kriza na Mediteranu, ograničavanje kultivacije genetski modifikovanih organizama i uspostavljanje Evropskog fonda za strateške investicije", navode organizatori.

Takođe, ističe se će organizatori učesnicima ponuditi i raznovrstan sadržaj mimo zasedanja.

"Shodno tome, 12. novembra s početkom u 18h, u prostorijama Mikser House-a, organizovali smo Nacionalno veče gde su učesnici po prvi put imali priliku da predstave svoje države, kulturu i tradiciju ostalim učesnicima i svim zaintersovanim gostima, kao i predstavnicima ambasada, kompanija i organizacija. Oko 300 učesnika iz 35 zemalja sveta, zajedno s predstavnicima ambasada svojih zemalja, predstavili su svoje države na štandovima, a posetioci ovog događaja imali su priliku da se upoznaju s različitim kulturama i običaja, kao i da isprobaju raznovrsne proizvode iz ovih zemalja", stoji u saopštenju.

Podršku projektu dali su Narodna skupština Republike Srbije, Turistička organizacija Srbije, Privredna komora Srbije, kao i Delegacija Evropske unije u Srbiji i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: