Pusić: Sloveniji nota, očekujemo uklanjanje žice

Hrvatska ministrarka spoljnih Vesna Pusić potvrdila je da će Sloveniji danas biti uručena protestna nota zbog postavljanja žice na hrvatskoj teritoriji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.11.2015.

12:56

Default images
Foto: Beta/HINA

Ona je dodala da očekuje da će ograda postavljena radi kontrole migranata biti uklonjena.

Pusić je uoči sednice tehničke vlade, na kojoj je odobreno još oko 19 miliona kuna za podmirenje troškova nastalih zbrinjavanjem migranata, podsetila da je situacija ista kao i ona koju su već imali s Mađarskom.

"Na isti način smo reagovali i Mađari su uklonili tu žicu. Očekujemo takvu reakciju i sa slovenačke strane. Maknuće je", zaključila je šefica hrvatske diplomatije.

Pre slanja note, Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova izrazilo je otpravniku poslova ambasade Slovenije u Hrvatskoj oštar protest zbog postavljanja bodljikave žice na teritoriji Hrvatske.

"Reč je o području za koje i sama slovenačka strana u svojim službenim izvorima navodi kako pripada Republici Hrvatskoj", istaknuto je u saopštenju Ministrastva.

Hrvatska policija upozorila je da je ograda koju su slovenačke kolege postavila radi kontrole migranata u neposrednoj blizini graničnog prelaza Harmica na hrvatskoj teritoriji i da će morati da bude uklonjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: