Vučić položio cveće u Potočarima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće i odao počast srebreničkim žrtvama u memorijalnom centru Potočari u Srebrenici.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2015.

10:39

Default images
Foto: TV N1 / Screenshot

Vučić je predvodio delegaciju Srbije koja je odala počast žrtvama, zajedno sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, članom predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Polaganje cveća prošlo je bez incidenata, u Potočarima je bilo potpuno mirno, uz jake snage obezbeđenja.

Srpski premijer, s kojim je bio i predsednik RS Milorad Dodik, boravi u BiH kako bi učestvovao na regionalnoj investicionoj razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015".

"Pokazali smo svoj stav poklonivši se nevinim srebreničkim žrtvama, a verujem da će jasan signal biti i ono što je Srbija spremna da uradi ovde. Osim poštovanja prošlosti i razumevanja onoga što se desilo, sa optimizmom gledamo u budućnost", rekao je Vučić ispred srebreničkog Doma kulture, gde se održava konferencija.

Vučić je u kompleksu u Potočarima 11. jula na obeležavanju godišnjice genocida u Srebrenici napadnut kamenicama i drugim predmetima. Istraga o tom slučaju nije dala rezultate.

Konferenciji će, pored Vučića, prisustvovati predstavnici svih institucija i entiteta BiH, članovi Predsedništva Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsedavajući Savetu ministara BiH Denis Zvizdić, predsednik i premijerka RS Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i zvanice iz društveno-političkog života.

U Srebrenicu, kao je najavljeno, dolazi i potpredsednik Vlade Crne Gore, izaslanici predsednika Slovenije, kao i zvanice iz Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: