Cerar: Dižemo ogradu na granici sa Hrvatskom

Slovenački premijer Miro Cerar doneo je odluku da se na granici sa Hrvatskom podigne ograda koja će usmeravati izbeglice ka prelaznim tačkama.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2015.

14:34

Default images
foto: Beta/AP

On je naveo da će slovenačka vlada u sledećim danima na šengenskoj granici, što znači i na granici sa Hrrvatskom, uvesti tehničke mere zaštite granice.

Prema Cerarovim rečima, granice Slovenije i Hrvatske se neće zatvarati.

Ovakav potez on je opravdao najavama o povećanom prilivu izbeglica koje se kreću balkanskom rutom uz mogućnost da Nemačka i Austrija uvedu restrikcije na njihov prijem.

“Zbog velikog očekivanog priliva izbeglica i migranata iz Grčke koji se kreću balkanskom rutom, zbog zime i ograničenih kapaciteta za smeštaj, slovenačka vlada je pripremila dodatne hitne mere za savladavanje migracijskih tokova“, navodi se u saopštenju Vlade Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: