"Rodićeva adresa u medijima - kršenje zakona"

Upravni odbor Asocijacije medija upozorava da objavljivanje u medijima adresa stanovanja predstavlja kršenje zakona i prava na zaštitu ličnih podataka.

Izvor: B92

Nedelja, 08.11.2015.

10:49

Default images
Foto: Thinkstock

Osim toga, kako se navodi, objavljivanjem adrese predsednika Adria Media Grupe i potpredsednika Upravnog odbora Asocijacije medija Aleksandra Rodića najdirektnije se ugrožavanje njihove bezbednosti.

U trenutku kada se Rodiću i njegovoj porodici najdirektnije preti smrću, Upravni odbor najoštrije osuđuje ovakvo kršenje zakona i standarda novinarske profesije i traži od svih nadležnih organa da odmah preduzmu sve neophodne mere u cilju njihove zaštite.

Dnevne novine Informer u svom vikend izdanju objavile su tekst, a TV Pink prilog, u kojima se mogu videti adrese stanovanja Rodića i članova njegove porodice, što se može tumačiti kao svojevrstan poziv na linč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: