Plakat sa Vučićevim likom preko murala

Gradski odbor Srpske napredne stranke prekrio je velikim posterom sa slikom lidera SNS i premijera Aleksandra Vučića mural koji se nalazi u centru Sombora.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2015.

11:11

Default images
Foto: B92

Kako prenose lokalni mediji, plakat je postavljen pomoću mehanizacije JKP "Čistoća", a mural oslikan 2009. skoro je potpuno zaklonjen.

Mural na kom je prikazana sms poruka, delo je umetnika Marka Stojanovića, a zid u Čitaoničkoj je oslikan u okviru inicijative NVO Somborski omladinski bum. Postavljanje su finansirali grad i Telenor fondacija.

Somborski portal Soinfo navodi da je postavljanje murala, koji se tretira kao umetničko delo, bilo neophodno obezbediti dozvolu Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, jer je taj deo grada proglašen zaštićenom urbanističkom celinom.

Iz SOB-a dodaju da to nije bila jedina dozvola koja je bila neophodna za oslikavanje murala.

Plakat iznad koga piše "Srpska napredna stranka, gradski odbor Sombor" postavljen je u četvrtak u jutarnjim časovima, a u petak ujutru je došlo i do incidenta, jer je plakat pogođen crvenom farbom na nekoliko mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: