Šta je pozadina priče koja je potresla Srbiju?

Priča o 12-godišnjoj devojčici iz Kragujevca, koja je na času fizičkog pala u nesvest, navodno zbog gladi - dobila je preokret.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2015.

20:25

Default images

Sofija i Dragan Životic, roditelji devojčica, tvrde da njihove ćerke ne gladuju i da nisu zanemarene, a da su napisi u medijima preterani.

Priču o navodnom siromaštvu i patnji sestara Životić u javnost je iznela radnica Hitne pomoći Maja Paunović.

Sofija Životić, majka dve maloletne devojčice, kaže da njena deca nisu socijalno ugrožena i da njena četrnaestogodišnja ćerka nije pala u nesvest zbog gladovanja, već zbog fizičkog bola.

„Zabolele su je noge naglo i ona se onesvestila. Na času fizičkog. Nisu gladne. Ne, nisu zanemarene“, kaže ona.

Međutim, kako ističe, od invalidske penzije od 40.000 dinara ne može deci da obezbedi sve.

Priču da deca porodice Životić gladuju i da im je hitno neophodna pomoć u javnost je iznela zdravstvena radnica kragujevačke Hitne pomoći Maja Paunović.

Majka devojčica kaže da ju je Maja Paunović pitala da li da priču proširuje u javnosti i da je ona rekla da može.

„Sad u bolnici mi je pročitano to što je ona napisala. Mislim da je malo preterano“, kaže Sofija Životić, navodeći da je deci najpotrebniji otac, ali i „možda malo više hrane“.

Otac Dragan Životić kaže da ga radnica Hitne pomoći nije kzvala i da nije upoznat s pisanjima medija. Takođe, tvrdi da ne zna ni da je na društvenoj mreži ista radnica objavila žiro-račun za prikupljanje pomoći njegovoj porodici.

„Ne mogu komentarisati njene postupke. Da je situacija teška - jeste, da je žena prilično bolesna - jeste, da nismo gladni - nismo, ali nismo ni buržoazija. Ja nisam čovek koji može tako da donosi zaključke. Kada bih upoznao osobu, sa njim da popričam, da vidim razloge - tad da“, ističe on.

Ćerke porodice Životić pohađju kragujevačku školu "Moma Stanojlović".

Nadležni ove ustanove su saopštili da sa roditeljima imaju odličnu saradnju, zbog čega nije bilo razloga da u priču uključe druge nadležne institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: