Pajtić: Vlast pravi farsu oko Kosova i Uneska

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je da vlast u Srbiji pravi farsu od svojih diplomatskih napora da spreči članstvo Kosova u Unesko.

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.11.2015.

14:29

Default images
Foto: Beta

On je rekao da vlast to radi iako zna da Priština nema dvotrećinsku većinu glasova, potrebnu za ulazak u tu organizaciju UN.

Pajtić je u saopštenju ocenio da se pitanje Kosova "danas zloupotrebljava u svrhe dizanja rejtinga Aleksandra Vučića" i radi skretanja pažnje gradjana sa "potpunog ekonomskog kolapsa izazvanog epskim razmerama nesposobnosti naprednjačke garniture".

"Iako je sasvim jasno da Kosovo ne može biti primljeno u Unesko, namera vlasti je da sebe prikažu kao velike pobednike nad nepravednim Zapadom posle vešto kreirane atmosfere kako je navodno članstvo Kosova u Unesko gotova stvar", piše u saopštenju.

Lider demokrata naveo je da jedini razlog tome može biti namera Aleksandra Vučića da "što više pobegne od tema poput borbe protiv korupcije, gde nema nijednu jedinu presudu i gde se svakog dana trudi da sakrije afere svojih kumova i najbližih saradnika".

"U poslednje vreme se ne govori puno o budućnosti u koju verujemo jer to zvuči kao neslana šala u zemlji u kojoj deca padaju u nesvest od gladi na nastavi u školi. Dok Vučić priča o Unesko, istovremeno sakriva i prepravlja izvešštaje o stanju srpske privrede kako bi ubedio gradjane u nekakav imaginarni dinamičan rast“ koji postoji samo u njegovoj uobrazilji", kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Kosovo je uvek bilo tema za bekstvo od realnosti svake neodgovorne i nesposobne Vlade, "a ova danas u tome je prva u srpskoj istoriji, kako novijoj tako i daljoj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: