"Trebalo je ranije obustaviti dijalog"

Beograd je ranije trebalo da obustavi pregovore sa Prištinom, smatra predstavnica Srba sa Kosova Rada Trajković.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2015.

16:59

Default images
Foto: B92

Govoreći u Kažiprstu B92, Rada Trajković je rekla da međunarodna zajednica od dolaska na teritoriju Kosova pravi kompromise sa ekstremnim delom Albanaca.

"Ti kompromisi se prave radi dva dana mira, a zatim radi nastavka kontinuiteta destabilizacije prostora Kosova", kaže gošća Kažiprsta.

Ona je istakla da se isto videlo u više navrata ranije, pa i 2004. godine posle nasilja na Kosovu.

"Oni nastavljaju tako, umesto da promene strategiju i da radi dva dana nemira dobijemo trajni mir. Mi ovde imamo više od decenije konstantne destabilizacije", rekla je Rada Trajković.

Govoreći o političkoj krizi na Kosovu, Rada Trajković kaže da je i to posledica stranog uticaja.

"Najverovatnije je međunarodna zajednica i podržala taj ekstremni deo Albanaca", rekla je ona dodavši da se razvoj na kosovskoj političkoj sceni određuje između ostalog i u Vašingtonu.

Predstavnica Srba sa Kosova smatra i da premijer Isa Mustafa ne kontroliše situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: