"Sledi ozbiljan odgovor Prištini zbog suspenzije"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija u narednim danima dati ozbiljan odgovor na najavu Prištine o suspenziji sporazuma o Zajednici srpskih opština.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.10.2015.

20:33

Default images
Foto: Tanjug

"Mi moramo da imamo ozbiljan i odgovoran odgovor i on će uslediti u danima koji su pred nama, a koji se tiče pre svega Evropske unije i njihovog odnosa prema svima nama. Videćemo, da ne prejudiciram", rekao je Vučić za RTS iz Moskve.

Upitan da prokomentariše to što Brisel za sada ćuti tim povodom, Vučić je odgovorio da to "veoma snažno i dovoljno govori za sebe".

On je dodao da je odluka Prištine teška i loša vest i u najmanju ruku krajnje neodgovorno ponašanje.

"Neko bi rekao da od Prištine uvek to možete da očekujete, a mislim da je neočekivana vest jer je reč o veoma neodgovornom ponašanju. To je najblaže što sam mogao da kažem, a da ne dajem više nikakve ocene", rekao je Vučić.

On je naveo da se o Briselskom sporazumu mesecima pregovaralo, da su ti pregovori bili mučni, teški i puni kompromisa, te da je na sporazum stavljen potpis koji se sad ne poštuje.

"Neko je stavio svoj potpis, moj potpis nešto znači, potpis bilo koga iz Srbije za mene je nešto značio i Borka Stefanovića i Borisa Tadića i Ivice Dačića. Njima njihovi potpisi ne znače ništa, a to su uradili dan pošto su dobili Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: