Moskva: Zabrinuti smo zbog preterane sile u CG

Moskva je zabrinuta zbog preterane upotrebe sile koju su crnogorske vlasti upotrebile protiv demonstranata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.10.2015.

18:56

Default images
Foto: Getty Images

Osim toga, oni su odbacili optužbe na račun Rusije o umešanosti Moskve u provociranju nereda u Podgorici.

"Kad je reč o Rusiji, veoma smo zabrinuti, ne zbog slobodnog izbora koji treba da načini crnogorski narod, već zbog preterane sile koju su vlasti Crne Gore upotrebile da uguše mirne proteste", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo i da crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je ranije rekao da su srpski nacionalisti i Rusija igrali aktivnu ulogu u organizovanju antivladinih protesta u Podgorici, nije izneo nijedan dokaz za tu tvrdnju prenosi Tass.

"Premijer Milo Đukanović nije izneo ni jednu jedinu konkretnu činjenicu imaginarne ruske umešanosti u podsticanje socijalne napetosti u Crnoj Gori o navodnoj ruskoj umešanosti u podsticanju socijalnih tenzija, jer takvih činjenica i nema", navodi se u saopštenju.

Dalje, rusko ministarstvo ističe da je Đukanovićev cilj jasan.

"On želi da prebaci odgovornost za sve više sukoba u Crnoj Gori, tako što potpuno ignoriše mišljenje značajnog dela crnogorskog društva", zaključuje rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: