Najveća donacija porodilištu u Aleksincu

Porodilište u Aleksincu je dobilo neophodnu opremu u okviru akcije "Zajedno za bebe", a donaciju su uručili predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2015.

13:48

Default images

U okviru akcije „Zajedno za bebe“, uručili

Porodilište u Aleksincu je dobilo reanimacioni, porođajni i ginekološki sto, pacijent monitor sa EKG-om za bebe, lampu za fototerapiju, ultrazvučni aparat sa tri sonde, baktericidnu lampu, infuzionu i špric pumpu.

„Zadovoljstvo nam je što je akcija „Zajedno za bebe“ stigla, u skladu sa planom, i do Aleksinca. Veoma smo ponosni na dosadašnje rezultate koje smo zajedničkim snagama postigli u porodilištima širom Srbije. Zahvalnost dugujemo i našim klijentima, koji su korišćenjem kartica i transakcijama stimulisali Banku da iz svojih sredstava izdvoji preko 40 miliona dinara za donacije opreme porodilištima. Nakon donacija u Šapcu, Višegradskoj, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu i Gračanici nadamo se da ćemo uskoro zakazati i novo mesto okupljanja“ – izjavio je, prilikom svečanog uručenja opreme, Zoran Mitić, Direktor Filijale Komercijalne banke u Nišu.

Ovo je sedma donacija u akciji „Zajedno za bebe”, u okviru koje za svako plaćanje klijenata karticama, Komercijalna banka izdvaja svoja sredstva za opremanje i obnovu porodilišta. Zahvaljujući sakupljenom novcu i porodilište u Aleksincu je dobilo opremu koja će u velikoj meri poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.
„Dugogodišnja saradnja Komercijalne banke i Fonda B92 danas dobija još jednu potvrdu da kada se udruže dobra volja i znanje, mogu da se čine velika i važna dela. Porodilište u Aleksincu je sedmo koje smo obnovili u okviru akcije „Zajedno za bebe". Verujem da će nabavljanje neohodne medicinske opreme značajno poboljšati zdravstvenu zaštitu porodilja i novorođenčadi ovog kraja. Kada smo odlučivali koji grad će biti sledeći za potpuno opremanje, vodili smo se saznanjem o slaboj lokalnoj privredi koja nije u mogućnosti da donira na zadovoljavajućem nivou, da je postalo uobičajeno da Vlada nema dovoljno sredstava za potpunu obnovu opreme porodilišta, kao i da ova ustanova poseduje stručnjake neophodne za uspešan rad odeljenja ginekologije i porodilišta. Naša akcija se nastavlja sve dok i poslednje porodilište u zemlji ne dobije svu opremu neophodnu za normalan rad"- izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.
Korišćenjem kartica umesto gotovine, klijenti Komercijalne banke bez ikakvog vlastitog troška direktno utiču na povećavanje iznosa doniranih sredstava.

Direktor opšte bolnice Aleksinac prim. dr Goran Vidić, zahvalio se Komercijalnoj banci i Fondu B92 koji su pomogli da se opremi porodilište: „Ukazana nam je posebna čast što smo deo velike akcije Fonda B92 i Komercijalne banke u opremanju porodilišta u Srbiji. Donirana medicinska oprema, koja je vrhunskog kvaliteta, mnogo će značiti u daljem radu porodilišta OB Aleksinac. Sa svoje strane, mi ćemo i nadalje unapređivati nivo znanja naših stručnjaka, poboljšavati infrastrukturu u granicama mogućnosti, ali i vršiti edukativni rad sa budućim majkama putem neposrednog kontakta i lokalnih medija. Želja nam je da naše porodilište postane dobro mesto za početak novog života. Izražavamo veliku zahvalnost Fondu B92, Komercijalnoj banci i građanima Srbije.”
Akcija „Zajedno za bebe” počela je 1. juna 2014. godine, a klijenti imaju stalni uvid u tačan iznos donacija zahvaljujući brojaču transakcija koji se nalazi na Internet sajtu Komercijalne banke www.kombank.com
Od početka akcije „Bitke za porodilišta“ kompletno su opremljena porodilišta u Kliničko bolničkim centrima Zvezdara i Zemun u Beogradu, Vršcu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Kragujevcu, Pančevu, Leskovcu, Knjaževcu, Užicu, Požarevcu, Vrbasu, Boru, Majdanpeku, Gračanici, Nišu, Vranju, Kruševcu, Novom Pazaru, kao i dve klinike u Novom Sadu – Betanija, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, a sa današnjom donacijom i opremanjem porodilišta u Aleksincu, broj opremljenih ustanova popeo se na 23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: