Uhapšen napadač na belgijsku vojnu bazu

Belgijska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog za napad automobilom bombom na vojnu bazu u blizini belgijskog grada Namira, saopštilo je tužilaštvo.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.10.2015.

11:22

Default images
Foto: Youtube screenshot

"Napadač je upravo uhapšen. Važno je da se ljudi smire. Ništa ne ukazuje da je iko drugi bio uključen u ovaj napad", izjavio je za agenciju Belga državni tužilac Vensan Mak, a prenela agencija AFP.

Maskirani muškarac pokušao je da izvede napad automobilom bombom u vojnoj bazi Flavin u Belgiji.

Naoružani i maskirani napadač pokušao je da automobilom "ford fokus" uđe u uži krug vojne baze u blizini grada Namira. Za vreme incidenta je ispaljeno i nekoliko hitaca, ali niko nije povređen, saopštilo je belgijsko Državno tužilaštvo.

Muškarac je nakon neuspelog napada napustio vozilo i pobegao.

Napadnuta vojna kasarna se nalazi u kompleksu udaljenom oko 70 kilometara od Brisela i u njoj je smešteno oko 650 vojnika. Ipak, danas ih je mnogo manje jer je većina na vojnoj vežbi u Španiji.

Kako javljaju lokalni mediji, muškarac je vozilom ušao u krug kasarne kada su ga zaustavili vojnici, koji su videli da je maskiran, naoružan i da u ruci drži nešto nalik detonatoru.

Napadač je iskoristio pometnju koja je nastala i probio zaštitnu ogradu, a napušteno, oštećeno vozilo je pronađeno u blizini. Nije poznato da li je u vozilu zaista bilo eksploziva.

Francuski mediji javljaju da je otkriveno ko je vlasnik vozila, ali se ne zna da li je on napadač.

"U pitanju je veoma ozbiljan incident, specijalni tim za eksplozive i specijalne jedinice su na terenu", rekao je tužilac iz Namira.

Zvaničnici nisu želeli da daju više detalja zbog istrage, ali se zna da je evakuisana jedna škola i nekoliko zgrada u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: